Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Lasten harrastamisen viikko 15.–21.11.
10.11.2021

Lasten harrastamisen viikko 15.–21.11.

Jokaisella lapsella tulisi olla mahdollisuus harrastaa ja tulla kohdatuksi omana itsenään harrastustoiminnassa. Siksi yhtä aikaa lasten oikeuksien viikon kanssa vietämme voimistelussa lasten harrastamisen teemaviikkoa 15.–21.11. Lasten harrastamisen viikko tuo esille erilaisia tapoja harrastaa.

Tiesitkö esimerkiksi, että voimisteluseuroissa voi harrastaa rennosti paljon muutakin kuin yhdeksää kilpalajia? Ja että kaikkia kilpalajeja voi harrastaa myös rennosti ilman tavoitteellista, huipulle tähtäävää kilpailemista? Ja että harrastusvaihtoehtoja löytyy ihan kaikenlaisille liikkujille? Tutustu alta muutamaan harrastusvaihtoehtoon.


Kepparitanssi
E
rilaiset musiikit, rytmit ja luova liikkuminen johdattavat keppihevosia ratsastajineen kepparitanssin maailmaan. Harrastus kehittää koordinaatiota, tasapainoa ja luovaa ilmaisua – ja on älyttömän hauskaa!


Perhegym
Perhegymissä noin 0-3-vuotiaat lapset vanhempineen ja huoltajineen johdatellaan perusliikuntataitojen saloihin, harjoittelemaan perheakrobatian perusteita sekä tutustumaan voimistelullisiin elementteihin leikin kautta. Tunneilla on vähemmän jonotusta ja enemmän aktiivista ja hauskaa yhdessä tekemistä. Yleensä Perhegymiin voi ottaa mukaan myös isosisaruksen ja osa seuroista järjestää Perhegymiä myös hieman vanhemmille lapsille. Isommille lapsille on tarjolla myös Ninjagym ja Freegym -tunteja.

Voimistelukoulu-tunnit
Voimistelukoulu-tunneilla alle 12-vuotias lapsi oppii perusliikunta- ja voimistelun alkeistaitoja koulutetun ohjaajan avustuksella. Tavoitteena on kehittää lasten koordinaatiota, tasapainoa, liikkuvuutta ja perusvoimaa voimistelullisin keinoin sekä tarjota lapselle liikunnallisia elämyksiä. Harjoittelu on monipuolista ja antaa erinomaiset taidot sekä voimistelu-uralle että muihin lajeihin.

 


Rope Skipping
Rope skipping on laji, jossa suoritetaan erilaisia liikkeitä ja liikesarjoja narulla hyppien. Hyppiä voi yksin tai yhdessä, yhtä tai useampaa eripituista narua hyödyntäen. Narulla voidaan tehdä paljon erilaisia liikkeitä: temppuja, nopeushyppelyitä ja yhteistyöhyppyjä. Tämän harrastuksen aloittamiseen tarvitset vain lenkkarit!


Special Olympics rytminen voimistelu
Voimistelu mahdollistaa erityisen tuen tarpeiden huomioimisen osaavien seurojen ohjaajien ja valmentajien ohjauksessa. Voimistelua, balettia ja välineen käsittelyä yhdistävä Special Olympics rytminen voimistelu tarjoaa liikunnan ja harrastamisen iloa kaikille kehitysvammaisille henkilöille.

 

Voimisteluseura – osallistu teemaviikon viettoon

 

Voimisteluliitto rohkaisee seuroja osallistumaan lasten harrastamisen teemaviikkoon tuomalla esille oman seuran lapsille sopivia harrastustoimintaa. Kerro uutiskirjeessä mitä lajeja seurassa voi harrastaa tai esittele ninjagymiä, kepparitanssia tai vaikka rope skippingiä seuran somessa!

Tutustu myös lasten oikeuksien viikkoon ja vietä lasten oikeuksien päivää lauantaina 20.11.2021!

Teemaviikkoa voit seurata myös lasten ohjaajille ja valmentajille suunnatun Instagram-tilin (@laadukaslastenohjaus) puolella.

 

Haku