Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Suomi sijoittui neljänneksi kilpa-aerobicin EM-kisoissa
19.09.2021

Suomi sijoittui neljänneksi kilpa-aerobicin EM-kisoissa

Suomi on sijoittunut naisten ryhmä-sarjassa neljännelle sijalle kilpa-aerobicin EM-kisoissa Italian Pesarossa. Sunnuntain finaalipäivässä nähtiin useita suomalaissuorituksia, mutta mitalisijoille eivät suomalaiset harmittavasti yltäneet.

Kilpa-aerobicin EM-kisoissa nähtiin suomalaista väriä naisten ryhmä- ja Aerodance-sarjoissa. Ryhmä-sarjassa Suomi oli neljäs (kuvassa). Voiton vei Romania pistein 22.533, EM-hopeaa otti isäntämaa Italia (22.422) ja pronssille voimisteli Unkari (22.361). Suomi sai finaalissa pisteet 21.338, joka riitti neljänteen sijaan. Suomalaisten ryhmässä voimistelivat Linn Agha, Adeelia Koponen, Erika Rautiainen, Nea Kivelä sekä Fanny Samppa. He kaikki edustavat Turun Urheiluliittoa.

Suomen ryhmä sai upeasti parannettua eilistä karsintasuoritusta. Taakse jäi moni kova ryhmä ja fiilis oli huikea, maajoukkueen valmentaja Iida Rantanen toteaa.

Tätä ryhmäohjelmaa on ollut mahtava treenata yhdessä ja se sai nyt onnellisen päätöksen. Olemme tyytyväisiä historialliseen neljänteen sijaan ja korkeisiin pisteisiin, Suomen ryhmä viestittää Italiasta.

Suomea sunnuntain finaalissa edusti myös Aerodance-sarjan suomalaisvoimistelijajoukko. Maija Keurulainen (Vantaan Voimisteluseura), Adeelia Koponen (Turun Urheiluliitto), Erika Rautiainen (Turun Urheiluliitto), Jutta Nikander (Turun Urheiluliitto), Lotta Lahtinen (Turun Urheiluliitto), Nea Kivelä (Turun Urheiluliitto), Kaisa Seppälä (Turun Urheiluliitto) ja Veera Tamminen (Turun Urheiluliitto) voimistelivat tiensä finaalissa viidennelle sijalle. Pisteitä Suomen joukkue sai 17.350, kun taas EM-kultaa voittanut Unkari nappasi pisteet 18.100.

Saatiin vaikeutettua meidän ohjelmaamme toukokuun MM-kilpailuista, ja tämä palkittiin tänään korkeilla pisteillä. Fiilis oli kyllä mahtava, suomalaisvoimistelijat iloitsevat.

Junioreiden sarjassa Suomen Sampo Nousiainen (Tampereen Sisu) voimisteli komeasti yksilöiden seitsemänneksi (pisteet 19.150). Suomen nuorten trio ylsi viidennelle sijalle (19.200) ja ryhmä seitsemännelle sijalle (18.950). Junioreiden Aerodance-sarjassa Suomi sijoittui neljänneksi pistein 16.750.