Home » Uutiset » Kilpa-aerobicin MM-kilpailut pyörähtivät käyntiin Bakussa
27.05.2021

Kilpa-aerobicin MM-kilpailut pyörähtivät käyntiin Bakussa

Kilpa-aerobicin MM-kilpailut pyörähtivät käyntiin yksilö- ja joukkuesarjojen karsintakilpailuilla. Tällä kertaa Suomen voimistelijat jäivät näissä sarjoissa karsintakilpailuihin, eikä heitä nähdä finaalissa.

Suomesta yksilösarjassa kilpailivat Fanny Samppa ja Nea Kivelä, Turun Urheiluliitosta. Sarjassa kilpaili yhteensä 34 naista. Kivelä on erittäin tyytyväinen suoritukseensa, sijoittuen sijalle 15. pistein 20,050.

– Oli upeaa päästä kisaamaan isolle areenalle. Sain tehtyä hyvän, oman tasoisen suorituksen, jossa sain kaikki vaikeusliikkeet läpi. Pisteisiin olen myös tyytyväinen. Tästä on hyvä lähteä huomiseen ryhmä- ja AeroDance-kilpailuun, Kivelä kommentoi kisanjälkeisiä tunnelmiaan.

Fanny Samppa on sen sijaan pettynyt omaan suoritukseensa, sillä hän on kilpailuun valmistautuessaan yltänyt parempaankin. Samppa sijoittui tänään sijalle 26. pistein 18,800.

– Olen pettynyt, sillä suoritus oli osittain onnistunut, mutta mukaan mahtui yksi suurempi virhe, joka rokotti pisteitä paljon, Samppa kuvailee omaa suoritustaan. Virhe sattui tasapainoliikkeessä illuusiossa. Sampan liike päättyy vertikaaliin, eli pystyspagaattiin, mutta tänään jalka irtosi maasta. Virhe johti liikkeen hylkäämiseen ja noin yhden pisteen menetykseen.

Joukkuesarjassa Suomea edustivat Erika Rautiainen, Linn Agha sekä Fanny Samppa, myös Turun Urheiluliitosta. Tänään joukkue taipui sijalle 15., yhteensä 18 joukkueen joukosta, pisteillä 19,155. Joukkueen suoritus ei tänään ollut sen paras ja vaikeusosissa oli epäonnistumisia. Joukkueen nosto-osio oli kuitenkin onnistunut ja sai tuomareilta hyvät pisteet.

Yksilö- ja joukkuesarjassa suomalaiset jäivät karsintakilpailuihin, sillä finaaliin pääsevät vain kahdeksan parasta kustakin sarjasta. MM-kilpailut jatkuvat kuitenkin suomalaisten osalta huomenna ryhmä- ja AeroDance sarjojen karsintakilpailun muodossa. Karsintasuoritukset ovat nähtävissä FIG:n Youtube-kanavalla ja yksilö- ja joukkuesarjojen finaalit näkyvät suorana Yle Areenasta, kello 16.30–18.15.