Haussa kilpailujen järjestämisoikeuksia

27.8.2020 |

Voimisteluliiton jäsenseurat voivat hakea Voimisteluliiton alaisten kilpailujen järjestämisoikeutta. Kilpailuja on haettavissa vuosittain huhtikuussa ja syyskuussa. Tällä erää haku on avoinna tiistaista 1.9. keskiviikkoon 30.9. (klo 24). Kirjallinen hakemus tehdään Kisanetissä (kisanet.fi).

Haussa on nyt järjestämisoikeuksia vuodelle 2021 seuraavissa voimistelulajeissa: akrobatiavoimistelu, joukkuevoimistelu, rytminen voimistelu, tanssillinen voimistelu, TeamGym. Lisätietoja ko. lajipäälliköiltä. 

Kilpailujen yhteydessä seurojen toivotaan järjestävän myös Stara-tapahtumia 7 – 12-vuotiaille, mikäli se on aikataulullisesti kilpailupäivän aikana mahdollista. Näistä tulee tehdä ilmoitus erikseen TÄSTÄ.

Lisäksi on haettavissa joitain alueellisia Stara- ja Lumo-tapahtumia. Lisätietoja aluepäälliköiltä.

Kilpailujen järjestämisessä noudatetaan Voimisteluliiton yleisiä voimistelukilpailujen järjestämisohjeita sekä niitä täydentäviä lajikohtaisia kilpailujen järjestämisohjeita. Ohjeet löytyvät TÄSTÄ.

Seuran tulee ennen hakua perehtyä järjestämisohjeisiin, varmistaa tilojen saatavuus ko. ajankohtana ja varmistaa riittävät toiminnalliset ja taloudelliset resurssit. Yhteydenotto kaupunkiin/kuntaan ja kyseisen tilan ja ajankohdan varmistaminen ennen hakua on edellytys haulle. Mahdolliset laiminlyönnit asiassa huomioidaan seuraavissa hauissa. Myös useamman lajin kilpailuja on mahdollisuus hakea.

Kilpailun myöntämiseen vaikuttavia yleisiä kriteereitä ovat:
* seura on hoitanut sääntöjen mukaiset jäsenvelvoitteensa (jäsenmaksu, vuositilasto jne.)
* seura on hoitanut edellisiin järjestämiinsä kilpailuihin ja tapahtumiin liittyvät velvoitteensa (järjestämismaksut, loppuraportit jne.)

Lisäksi on lajikohtaisia kriteereitä esim. seurojen järjestysvuorot, kilpailupaikan soveltuvuus, asiantuntijaryhmän arvio aiemmin järjestettyjen kilpailujen laadusta. Myöntämiseen vaikuttaa myös kokonaisuus - se ettei kilpailuja tulisi samoina viikonloppuina samoille paikkakunnille ja/tai samojen seurojen toimesta. Teemme tässä yhteistyötä lajien kesken ja mahdollisuuksien mukaan myös suurimpien kaupunkien liikuntatoimien kanssa.

Mikäli pandemia vaikuttaa kilpailun valmistelu- ja järjestämisaikana, tulee järjestäjien noudattaa viranomaisten ohjeita.