Kisapalvelu

Kisapalvelu kerää yhteen kilpavoimistelun tarvitsemat toiminnot alusta loppuun. Kisapalvelun tuottaa Menacon Oy. Kyseessä on kattava järjestelmä, jonka näkyvin osa on kilpailujen tulospalvelu. Sen ympärillä tapahtuu myös paljon muuta. Ajantasaista tietoa Kisapalvelusta löydät palvelun etusivulta osoitteesta http://voimistelu.kisapalvelu.fi/ .

Ohessa lista järjestelmän toiminnoista voimistelukilpailun kannalta kronologisessa järjestyksessä.

- Kilpailukalenteri
- Kilpailujen hakuprosessi (hakulomakkeet ja hyväksyntä)
- Lisenssirekisteri ja lisenssitarkistukset 
- Tuomariluettelot
- Kilpailuihin ilmoittautuminen ja laskutus
- Kilpailujen tulospalvelu
- Tulosarkisto kattavilla hakutoiminnoilla

Laajan kokonaisuuden vuoksi kaikkea ei ole voitu tehdä kerralla valmiiksi, vaan työ on aloitettu ilmoittautumisesta ja tulospalvelusta. Kevään 2015 aikana loputkin osat valmistuivat syksyn 2015 lopullista lanseerausta varten, jolloin järjestelmä tuli käyttöön kaikille lajeille ja kaikkiin kilpailuihin. Siitä eteenpäin kehitysyhteistyötä Menacon Oy:n ja Voimisteluliiton välillä on tehty tauotta, tarkoituksena saada lajeille ja kilpailujärjestäjille paras palvelu.

Tutustu Kisapalvelun ohjeisiin täällä.

Järjestelmän tuomat edut liitolle ja seuroille

Yhtenäinen järjestelmä poistaa seuroilta tarpeen tehdä omat ilmoittautumis- ja Excel- tuloslaskentalomakkeet. Tämä säästää sekä aikaa että rahaa. Samalla se antaa tasapuolisemmat mahdollisuudet seuroille järjestää kilpailuja.

Yhtenäisen järjestelmän osalta on myös helpompi koordinoida sääntömuutokset tuloslaskennassa ja ottaa käyttöön vaikeammin toteutettavia ominaisuuksia kuten Tie-break ja tuomarien piste-eroja koskevat säännökset.

Lisenssien käsittely ja tarkistus helpottuu merkittävästi, kun lisenssitiedot ovat nähtävillä Kisapalvelussa, ja järjestelmä tekee tarkistukset ilmoittautumisen yhteydessä. 

Tulosarkiston käyttö helpottuu, kun tulostiedot ovat saatavilla ja selattavissa suoraan palvelusta erillisten dokumenttien lataamisen sijasta. Arkisto mahdollistaa myös voimistelija- ja seurakohtaisen tarkastelun, joka nykyisellään on työläs tehdä.

Käyttöönoton aikataulu

Järjestelmä on laaja ja lajeja monta, joten käyttöönotto on vaiheistettu lajeittain ja ominaisuuksittain

14.9.2015 alkaen seuraavat lajit käyttävät Kisapalvelua kokonaisuudessaan: akrobatiavoimistelu, kilpa-aerobic, naisten ja miesten telinevoimistelu, TeamGym, trampoliinivoimistelu ja rytminen voimistelu. Joukkuevoimistelun sekä Stara- ja Show-tapahtumien osalta otetaan tällä kaudella käyttöön ainoastaan ilmoittautumistoiminto. 

Tuomariluettelot ja tulosarkisto lisätään Kisapalveluun myös kuluvan kevään aikana. 

Käyttöönoton yhteydessä on ajoittain kysytty järjestelmän pakollisuudesta. Lyhyt vastaus on: "Kyllä, järjestelmä on pakollinen." Kisapalvelun tuomat edut ovat pitkällä aikavälillä isommat, kuin mahdolliset hankaluudet käyttöönotossa. Yksittäisen seuran tai kilpailun hallinnointi järjestelmän ulkopuolella lisää jatkossa työtä sekä järjestävän seuran että liiton osalta. 

Käyttöönoton haasteita helpotetaan siten, että järjestäviä seuroja avustetaan järjestelmän käyttöönotossa, lisäksi ohjeita voidaan parantaa ja ominaisuuksia tarpeen vaatiessa lisätä.

Mitä maksaa?

Järjestelmän käytön(*) kustannukset on sisällytetty liiton kilpailumaksuun. 

Voimisteluliitto maksaa järjestelmän käyttökustannukset. Järjestelmän kehityskustannuksista vastaa toimittaja. Järjestely mahdollistaa kattavan ja hyvän järjestelmän hankinnan ilman isoja investointeja. Kääntöpuolena on pitkä kehitysaika.  

(* harvemmin käytetyistä lisäominaisuuksista, kuten esimerkiksi verkkokauppa, laskutetaan seuroja järjestelmän toimittajan puolesta vuosittain sovittavan hinnaston mukaisesti)

Mitä toimenpiteitä vaaditaan seuroilta?

Järjestelmän käyttö vaatii käyttäjätunnuksia. Voimisteluliitto antaa seuralle 1-3 seuravastaavan tunnusta, joilla seura voi itse lisätä ja poistaa tunnuksia järjestelmään. Seuravastaavan tunnuksia ei luoda automaattisesti, vaan ne pitää pyytää liitolta. Seuravastaavan tunnuksien saamiseksi pyydämme ottamaan yhteyttä  Elina Ylöseen (elina.ylonen@voimistelu.fi).

Seurojen yhteystiedot siirtyvät Kisapalveluun lisenssijärjestelmästä. Kunkin seuran tulisi tarkistaa ja päivittää omat yhteystietonsa Kisapalveluun. Etenkin seuran lyhenne pitää olla talletettuna ja oikein, sillä sitä käytetään kilpailujen tulosteissa.
 
Ennen kilpailuihin ilmoittautumista kannattaa tarkistaa kilpailijoiden lisenssitilanne Kisapalvelusta (erillistä raporttia ei enää tarvitse pyytää liitolta). Lisenssin ostosta voi mennä jopa 5 arkipäivää ennen kuin lisenssi näkyy Kisapalvelussa.  Pyydämme sen vuoksi toimimaan ajoissa niiden kilpailijoiden osalta, jotka eivät ole kuluvalla kaudella kilpailleet.