Voimistelun Suomi Gymnaestrada 2018 Turussa 

Kesän 2018 liikuttavimmat festarit koettiin Turussa 7.-10.6.2018. Suurtapahtuma keräsi 10 000 voimistelijaa ja tuhansia katsojia päivittäin. 

Neljän tapahtumapäivän aikana nähtiin näytöksiä, kilpailuja, kenttäohjelmia, koulutuksia, olosuhdeseminaari sekä monenlaista muuta oheisohjelmaa. Lisäksi tapahtuman aikana Kupittaan Urheilupuistoon rakentui kaikille avoin ja MAKSUTON Toimintapuisto. Toimintapuisto tarjosi monen lajin kokeilupisteitä ja muun muassa ilmaisia puistojumppia kävijöilleen.

Voimistelun Suomi Gymnaestrada on osa Suomen Voimisteluliiton suurtapahtumien ketjua. Aikaisemmin vastaava kotimainen suurtapahtuma järjestettiin vuonna 2013 Lahdessa (Sun Lahti). Vuonna 2015 Helsingissä saatiin kokea kansainvälistä voimisteluvoimaa, kun World Gymnaestrada saapui Suomeen ensimmäisen kerran. Tätä samaa henkeä ja liikuttavaa menoa tarjottiin Turussa. Turussa nähtiin lisäksi kansainvälistä voimisteluväriä muun muassa Kokushikan Universityn miesjoukkueen esiintyessä tapahtumassa.

Käy lukemassa lisää tapahtumasta Suomi Gymnaestradan nettisivuilta. Kannattaa käydä myös tykkäämässä tapahtuman Facebook-sivusta, niin saat ajantasaisen tiedon tapahtumasta. Instagramissa meidät löydät #sunstrada. Tämä on sun Gymnaestrada!

Tule sinäkin Turkuun!

 

 

Suomi Gymnaestradalla on oma tunnus

Tunnuksen haluttiin olevan tunnistettavissa ja jatkavan voimistelun suurtapahtumien sarjaa: Sun Svoli 2006, Sun Lahti 2013, World Gymnaestrada 2015. Tunnuksen hahmo ilmentää liikunnan iloa ja riemua, sateenkaaren väreillä - koko värien kirjolla on myös itseään suurempi tehtävä; värit kuvastavat yhteensopivuutta sen filosofian kanssa, että tapahtumamme edustaa laajasti hyvää mieltä ja ihmisyyden moninaisuutta - koko sen kirjoa. Tunnuksen on suunnitellut graafikko Hannu Kopra.