Seuratoiminta

Voimisteluliiton toiminnan sydämenä ovat liikkujien ja urheilijoiden arkea pyörittävät jäsenseuramme. Seuratoiminta on yhdessä tekemistä ja kehittymistä, ja se kokoaa yhteen voimisteluväen seuratyöntekijöistä vanhempiin ja vapaaehtoisiin, harrastajiin ja huippuihin. Voimisteluliitto velvoittaa jäsenseurat vastuullisen toiminnan toteuttamiseen.

Voimisteluliitto tarjoaa seuroille mahdollisuuksia kohtaamisiin, yhteiseen ideointiin ja kehittämistyöhön laatuseuraprosessien ja erilaisien tilaisuuksien kautta.

Seuratoiminnan kehittämisestä liitossa vastaa seurapalvelupäällikkö yhdessä aluepäällikköjen ja muiden seurakehittämistiimiläisten kanssa. Kehittämisessä apuna toimivat myös Seuratoiminnan asiantuntijaryhmät (STAR:t), joihon valitut luottamushenkilöt näet täältä ja seurakummit.

Seuratoimija, liity "Seuratoimijat - Voimistelu" Facebook-ryhmään. Ryhmässä tiedotetaan ajankohtaisista asioista (esim. haussa olevat avustukset ja tuet), jaetaan seuratoimintaan liittyviä koulutuksia ja materiaaleja sekä käydään vapaamuotoista keskustelua. 

Lähipalvelut

Voimisteluliiton aluepäälliköt, Seuratoiminnan asiantuntijaryhmät (STAR:t) ja seurakummit tarjoavat seuroille lähipalveluja. Näitä ovat mm:

Koulutuspalvelut: avoimet koulutukset ja tilauskoulutukset
Opintoneuvonta: ohjaajat, valmentajat ja seurajohto sekä koko seuraa koskevat opintosuunnitelmat
Leiritoiminta: matalan kynnyksen leiritoiminta ja treenipäivät
Aluekilpailut ja -tapahtumat: Stara- ja Lumo-aluetapahtumissa sekä joukkuevoimistelun Kaupunki Cupeissa tukeminen
Seurakehittäminen: yksittäisistä seurakäynneistä pitkiin kehitysprosesseihin, Tähtiseura-prosessien tukeminen ja auditoinnit, seuratukihakemuksien sparraus
Seurojen verkostoitumisen tukeminen: seurakohtaamiset, workshopit ja seurapäivät
Paikallisen kiltatoiminnan tukeminen
Viestintä: mm. alueelliset facebook-sivut
Seurojen olosuhdetoiminnan tukeminen

Aluepäälliköiden yhteystiedot.

Voimisteluliiton aluepäälliköt.

Seurajohdon tukipalvelut

Seurajohtoa ja seuratoiminnan kehittämistä tukevia tapahtumia järjestetään ympäri vuoden. Vuoden 2020 tilaisuudet näet täältä.

Mitä ovat seurakohtaamiset, seurapäivät tai Tähtiseura-päivät? Lue lisää seuratoiminnan tapahtumista!