Seuratoiminta

Voimisteluliiton toiminnan sydämenä ovat liikkujien ja urheilijoiden arkea pyörittävät jäsenseuramme (378 seuraa). Seuratoiminta on yhdessä tekemistä ja kehittymistä, ja se kokoaa yhteen voimisteluväen seuratyöntekijöistä vanhempiin ja vapaaehtoisiin, harrastajiin ja huippuihin.

Voimisteluliitto tarjoaa seuroille mahdollisuuksia kohtaamisiin, yhteiseen ideointiin ja kehittämistyöhön erilaisten tapahtumien ja laatuseuraprosessien kautta.

Seuratoiminnan kehittämisestä liitossa vastaa seurapalvelupäällikkö yhdessä aluepäällikköjen ja muiden seuratoimintatiimiläisten kanssa. Kehittämisessä apuna toimivat myös Seuratoiminnan asiantuntijaryhmät (STAR:t), joihon valitut luottamushenkilöt näet täältä.

Seuratoimija, liity "Seuratoimijat - Voimistelu" Facebook-ryhmään. Ryhmässä tiedotetaan ajankohtaisista asioista (esim. avustustukset), jaetaan seuratoimintaan liittyviä koulutuksia ja materiaaleja sekä käydään vapaamuotoista keskustelua. 

Lähipalvelut

Voimisteluliiton aluepäälliköt, Seuratoiminnan asiantuntijaryhmät (STAR:t) ja seurakummit tarjoavat seuroille lähipalveluja. Näitä ovat mm:

Koulutuspalvelut: avoimet koulutukset ja tilauskoulutukset
Opintoneuvonta: ohjaajat, valmentajat ja seurajohto sekä koko seuraa koskevat opintosuunnitelmat
Leiritoiminta: matalan kynnyksen leiritoiminta
Aluekilpailut ja -tapahtumat: Stara- ja Lumo-aluetapahtumissa sekä joukkuevoimistelun Kaupunki Cupeissa tukeminen
Seurakehittäminen: yksittäisistä seurakäynneistä pitkiin kehitysprosesseihin, Tähtiseura-prosessien tukeminen ja auditoinnit, seuratukihakemuksien sparraus
Seurojen verkostoitumisen tukeminen: seurakohtaamiset, workshopit ja seurapäivät
Paikallisen kiltatoiminnan tukeminen
Viestintä: mm. alueelliset facebook-sivut
Seurojen olosuhdetoiminnan tukeminen

Aluepäälliköiden yhteystiedot.

Voimisteluliiton aluepäälliköt.

Seuratoiminnan tukipalvelut ja vuosikello

Seuratoimintaan liittyy tapahtumia lähes ympäri vuoden. Vuosikellosta näet seuratoiminnan vuosittaisen rytmin, ja kalenterista voit tutustua tarkemmin lähestyviin tapahtumiin.

Mitä ovat seurakohtaamiset, seurapäivät tai Tähtiseura-päivät? Lue lisää seuratoiminnan tapahtumista!

Urheilijoita, harrastajia ohjaajia koskevat tapahtumat, kuten kilpailut ja näytökset, on esitelty Tapahtumat ja kilpailut -sivuilla.