Kilpailu

TeamGymin kilpailukalenterin löydät Kisanetistä (aukeaa uuteen ikkunaan).

Kilpailu aloitetaan Voimistelun Stara-tapahtumassa, jossa alle 12-vuotiaiden joukkueet pääsevät esiintymään arveille, jotka antavat suorituksesta kirjallisen palautteen. Joukkueita ei aseteta paremmuusjärjestykseen. Kaikki osallistujat palkitaan. Stara toimii kilpailunomaisena harjoitteluna lasten joukkueille ennen kilpailusarjoihin siirtymistä sekä sopivana esiintymistilaisuutena harrastejoukkueille. Stara-merkki on kaikkien voimistelulajien yhteinen aloitusmerkki. Stara-merkki suoritetaan heti voimistelupolun alkuvaiheessa.

TeamGymin kilpailupolku aloitetaan 1.luokasta ja siitä eteenpäin luokkiin 2.-6. Luokasta toiseen nousemiseen ei vaadita tietyn pistemäärän saavuttamista, mutta merkkejä suositellaan kilpailupolun alkuvaiheessa suoritettavaksi. Pronssi-, hopea- ja kultamerkkejä suoritetaan ennen seuraavaan luokkaan siirtymistä, sillä ne valmistavat voimistelijoita tulevan luokan vaatimuksiin. Joukkueilla on mahdollisuus kilpailla myös kilpaharrasteluokassa, joka jaetaan kolmeen ikäsarjaan: alle 12 vuotta, yli 12 vuotta ja MASTERS (yli 16 vuotta). Kilpaharrasteluokan vaatimukset eivät ole niin sitovat, esimerkiksi joukkue voi itse päättää omat kierroksensa.

Naisten joukkueille, miesten joukkueille ja sekajoukkueille ei ole luokkakilpailuissa ja TeamGym Cup-kilpailuissa eri sarjoja, vaan joukkueet kilpailevat yhdessä. SM-kilpailuissa naisten, miesten ja sekasarjat kilpaillaan erikseen. Kilpailut käydään kolmiotteluina, eli joukkueen pistemäärä muodostuu kaikkien kolmen telineen pisteistä.