Freegym

Freegym on uusi lapsille ja nuorille suunnattu harrastus, joka rikkoo perinteisen voimistelun rajoja. Freegymissä yhdistyvät voimistelu, voimaharjoittelu, voltit ja parkour. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu unohtaen kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset. Freegymiä voi tehdä ikään, taustaan tai kokemukseen katsomatta sisällä saleissa tai ulkona. Sitä voi tehdä yksin tai yhdessä.

Freegymin kehittely sai ideansa syksyllä 2014 toteutetusta vanhemmille suunnatusta selvityksestä ”Mitä vanhempi haluaa lapsen liikuntaharrastukselta?”.

Sitä on kehitettty yhteistyössä lasten ja nuorten kanssa.

Freegym on tarkoitettu voimisteluseurojen harrastevoimisteluun tunniksi. Kun seura on kouluttanut ohjaajan/t, seura voi aloittaa Freegym-tunnit. Freegymissä on syksyllä 2015 ollut mukana 15 pilottiseuraa. Seuroille on Voimisteluliitosta saatavilla markkinointiin tarvittava materiaali: markkinointivideo, logot, julisteet jne.

Suunnittelijoina Freegymissä toimivat Helena Collin, Jari Mönkkönen, Laura Salo ja Ari-Pekka Taivassalo.

Seuraa Freegymiä:

@freegym_finland
#freegym

Freegym menee syksyllä kouluihin

Freegymistä tehdään valmiita malliratoja koulujen käyttöön. Voimisteluseurat voivat hyödyntää ratoja yhteistyössä koulujen kanssa. Ensimmäinen mallirata Freegym-rata Taisto on julkaistu. Löydät kaikille avoimet opetusvideot Voimisteluliiton Youtube-kanavalta listana Freegym kouluihin Taisto-rata.

 

Freegym ohjaajakoulutukset

Ohjaajakoulutus sisältää perustiedot Freegymin harjoitteista sekä niiden ohjaamisesta ryhmälle. Osallistujilta toivotaan ohjaamisen perusteiden hallintaa, taustana esim. jumppakoulu tai ryhmäliikunnan perusteet. Ohjaajan/t koulutettuaan voimisteluseura voi aloittaa Freegym-tunnit. Koulutus on vain Voimisteluliiton jäsenseurojen ohjaajille.

Tsekkaa koulutusajat ja varaa paikkasi Voimisteluliiton Koulutushaun kautta!

Freegym pilottiseurat 2015

Alajärven Voimistelu ja Liikunta, Alajärvi

Espoon Telinetaiturit, Espoo
Fliku -82, Helsinki 
Härmän Siskot, Alahärmä, Kauhava
Iisalmen Naisvoimistelijat, Iisalmi
Järvenpään Voimistelijat, Järvenpää
Keravan Naisvoimistelijat, Kerava
Mikkelin Naisvoimistelijat, Mikkeli
Raision Jumpparit, Raisio
Seinäjoen Voimistelijat, Seinäjoki
Tampereen Sisu, Tampere
Tikkakosken Voimistelu ja Liikunta TiVoLi, Jyväskylä
Turun Urheiluliitto, Turku
Yli-Tornion Voimistelu ja Liikunta, Yli-Tornio