Urheilijatuet

Opetus- ja kulttuuriministeriö voi myöntää urheilija-apurahaa ammattimaisesti ja pitkäjänteisesti valmentautuville, kansainväliseen menestykseen tähtääville yksilöurheilijoille. Tarkempiin apurahan myöntämisen perusteisiin, hakulomakkeisiin ja hakuaikoihin voi tutustua OKM:n sivuilla. Vuonna 2018 kesälajien urheilija-apuraha myönnettiin neljälle voimistelijalle ja rytmisen voimistelun joukkueelle. Vuoden 2019 kesälajien urheilijatuet myönnetään alkuvodesta. 

 

Suomen Olympiakomitea ja Suomen Voimisteluliitto ovat jakaneet huippu-urheilun tuet vuodelle 2019. Vuosittaiset urheilijatuet ovat jaettu urheilijoiden, valmentajien sekä joukkueiden kesken. Vuoden 2019 Olympiakomitean tuet ovat kohdennettu miesten telinevoimistelun ja rytmisen voimistelun urheilijoille ja heidän valmennukselle. Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön voimisteluliitolle myönnetyn tuen suuruus on 162 000 €.

Olympiakomitean yksilötuet myönnettiin Oskar Kirmekselle (miesten telinevoimistelu) ja Heikki Saarenkedolle (miesten telinevoimistelu) sekä maajoukkueen huippuvalmentautumisen tehostamistuki rytmisen voimistelun joukkueelle (Eliisa Liinavuori, Milja Närevaara, Ada Oikari, Inka Ora, Emma Rantala, Juulia Vainio, Amanda Virkkunen). Oskar Kirmes, Eliisa Liinavuori, Milja Närevaara, Ada Oikari, Inka Ora, Emma Rantala, Juulia Vainio ja Amanda Virkkunen ovat Suomen Olympiakomitean puolesta vakuutettuja urheilijoiden terveysturvavakuutuksella.

Urheilijoille jaettujen tukien lisäksi olympiavalmentajatukea myönnettiin Laura Ahoselle (rytminen voimistelu) ja Timo Holopaiselle (miesten telinevoimistelu). Nuorten olympiavalmentajatukea (NOV-palkkatukea) jaettiin rytmisen voimistelun valmentajille Larisa Grydanovalle ja Klara Kodralle sekä miesten telinevoimistelun valmentajille Oleksander Froloville, Mati Kirmekselle sekä Antti Palkolalle.  

Tutustu Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön kesälajien 2019 tukipäätökseen täältä.

Voimisteluliiton valmennuksen asiantuntijaryhmä myönsi voimisteluliiton urheilijatukia vuodelle 2019 yhteensä 120 000 €. Voimistelun urheilijatuet jakautuivat miesten sekä naisten telinevoimisteluun, rytmisen voimisteluun, joukkuevoimisteluun sekä kilpa-aerobiciin. Tukea jaettiin myös nuorille talenttiurheilijoille. Tukea saivat:


Aikuiset
RV MAAJOUKKUE (Eliisa Liinavuori, Milja Närevaara, Ada Oikari, Inka Ora, Emma Rantala, Juulia Vainio ja Amanda Virkkunen)
Jouki Tikkanen (RV)
Rebecca Gergalo (RV)
Oskar Kirmes (MTV)
Heikki Saarenketo (MTV)
Emil Soravuo (MTV)
Elias Koski (MTV)
Robert Kirmes (MTV)
Patrick Palmroth (MTV) 
Juho Kanerva (MTV)
Sani Mäkelä (NTV)
Maija Leinonen (NTV)
Enni Kettunen (NTV)
Helmi Murto (NTV)
Rosanna Ojala (NTV)
Siiri Saukkonen (NTV)
Minetit (JV)
OVO Team (JV)
TuUL KA trio (KA)

Nuoret

RV Nuorten maajoukkue
Aurora Arvelo (RV)
RV Nuorten MM-kisoihin valittavat yksilöt
Akseli Karsikas (MTV)
Antti Varjolaakso (MTV)
Kristian Danishevski (MTV)
Tarmo Kanerva (MTV)
Ilari Latikka (MTV)
MTV Nuorten MM-kisoihin valittava voimistelija