Kirjaudu seurasivuille

På svenska  In English   Suurenna tekstin kokoa Pienennä tekstin kokoa Tulostettava versio

Joukkuevoimistelun maailmancupin finaalista tulossa jännittävä mitalitaisto

27.4.2012

OVO Team
Team Vantaa
OVO Junior Team Magneetit
Team Vantaa Junior, kuvat: Aki Rask

Joukkuevoimistelun maailmancup huipentuu tulevana viikonloppuna Bulgarian Varnassa. Samassa tapahtumassa kilpaillaan myös junioreiden MM-kilpailut ja Challenge Cupin finaali.

Joukkuevoimistelun maailmancup on edennyt vahvasti venäläisten hallinnassa.  Venäjän Madonna on kulkenut voitosta toiseen ja johtaa myös maailmancupin kokonaiskilpailua selvästi kolmen osakilpailuvoiton tuomalla 36 pisteellä.

Maailmancupin finaalissa kovin taistelu tullaankin näkemään himmeämmistä mitaleista. Olarin Voimistelijoiden OVO Team on 16 pisteellään tällä hetkellä kolmantena. Toisella tilalla on Venäjän Nebesa, vain yhden pisteen etumatkalla suomalaisiin. Edellisessä osakilpailussa Vantaalla OVO Team päihitti Nebesan, joten kova kamppailu hopeamitalista tullaan varmasti Varnassa näkemään.

Olarilaisten takana on kärkkymässä 14 pistettä kerännyt Viron Janika Sunshine. Maailmancupin finaalissa on joukkueille jaossa 1,5-kertaiset osakilpailupisteet. Onnistumisilla Vantaan Voimisteluseuran Team Vantaa, venäläisjoukkue Oscar ja Vantaan osakilpailussa toiseksi sijoittunut Bulgaria voivat hyvinkin nousta mitalitaistoon mukaan. Maailmancup-pisteistä kamppailevat suomalaisista myös Jyväskylän Naisvoimistelijoiden Sirius ja Tampereen Voimistelijoiden Minetit.

Kilpailun ulkopuolella kilpailevat myös Turun Pyrkivän Sanix ja Lahjan Tyttöjen, Turun Jyryn ja Turun Urheiluliiton yhdistelmäjoukkue Team Turku.

”Kaikki suomalaisjoukkueet ovat hyvässä kunnossa. Ohjelmat ovat edellisestä maailmancupin osakilpailusta kehittyneet suorituspuhtaudessa. Jännittävä kilpailu on varmasti tulossa”, toteaa joukkuevoimistelun lajipäällikkö Susanna Porola Voimisteluliitosta.

Junioreilla taistelu MM-mitaleista

Samaan aikaan Varnassa kilpaillaan myös junioreiden maailmanmestaruusmitaleista sekä Challenge Cupin finaali. Ennakkosuosikkeina kilpailuihin lähtevät Challenge Cupin kärjessä olevat venäläisjoukkueet Roxett ja Vdokhnovenie.

Suomea MM-kisoissa edustavat Olarin Voimistelijoiden OVO Junior Team Magneetit, Tapiolan Voimistelijoiden Tähdettäret sekä Vantaan Voimisteluseuran Team Vantaa Junior. Suomalaisjoukkueilla on perinteisesti ollut kova taistelu maailman kärkeä vastaan, mutta myös kova keskinäinen kilpailu paikoista kymmenen joukkueen finaaliin, johon jokaisesta maasta pääse maksimissaan kaksi joukkuetta.

Challenge Cupin finaalikilpailuun osallistuu lisäksi Tampereen Sisun ja Tampereen Työväen Naisvoimistelijoiden yhdistelmäjoukkue Team Fionat.

Naisten maailmancupin, junioreiden MM-kilpailun sekä Challenge Cupin alkukilpailut ovat ohjelmassa lauantai-iltana klo 16-21. Loppukilpailut ovat vuorossa sunnuntaina kello 16-18.

Pistetilanteet ja lisätietoa kilpailuista IFAGG:in sivuilta.