Kirjaudu seurasivuille

På svenska  In English   Suurenna tekstin kokoa Pienennä tekstin kokoa Tulostettava versio

Suomi järjestää joukkuevoimistelun MM-kilpailut 2013

10.6.2010

Joukkuevoimistelun kansainvälisen lajiliiton IFAGG:n vuosikokous on myöntänyt Suomelle vuoden 2013 joukkuevoimistelun MM-kilpailuiden järjestämisoikeudet. Kilpailut järjestetään 7.-8.6.2013 Lahdessa, osana SunLahti suurtapahtumaa.

IFAGG:n vuosikokous myönsi kilpailut yksimielisesti Suomelle. Kilpailuiden järjestäminen osana SunLahtea, voimistelun suurtapahtumaa, nähtiin erinomaisena mahdollisuutena.

IFAGG:n hallitusvalinnat

IFAGG:n vuosikokous valitsi myös hallitukseen uusia jäseniä erovuoroisten tilalle. Hallitukseen valittiin Tatiana Miroschnychenko Espanjasta, Elena Dukova Bulgariasta ja Renata Vrbova Tsekeistä. Suomen ehdokas Päivi Ahlroos-Tanttu ei saanut tarpeeksi ääniä tullakseen valituksi. IFAGG:n puheenjohtajana toimii suomalainen Alexandra Tuomala-Jantunen.

Suomi taistelee mitaleista viikonloppuna

Perjantaina ja lauantaina käydään tämän vuotiset joukkuevoimistelun MM-kilpailut Varnassa, Bulgariassa. Suomen edustajat Ampeerit, Fotonit ja Freyat lähtevät taistelemaan mitaleista.

MM-mitali on Ampeerit-joukkueen selkeä tavoite. Alkukauden kilpailuiden perusteella joukkue lähtee ennakkosuosikkina kilpailuun, mutta tavoitteet ovat maltilliset.

- Puhtaalta pöydältä kisaan pitää lähteä, mutta toki mitali on tavoitteena, valmentaja Liisa Lappalainen kertoo.

Viime vuonna Venäjän Oscar ja Madonna –joukkueet joutuivat tyytymään himmeämpiin mitaleihin Suomen Deltojen juhliessa mestaruutta. Oscar ja Madonna tulevatkin tänä vuonna vahvasti haastamaan Ampeerit, lisäksi isäntämaa Bulgarian maajoukkue kuuluu myös mitalisuosikkeihin.

Ampeereiden lisäksi Suomella on laittaa kilpailuun kaksi muutakin kovaa joukkuetta. Olarin Voimistelijoiden Fotonit kilpailee ensimmäistä vuotta naisten tasolla ja sijoittui MM-kilpailuja edeltävässä maailmancupin osakilpailussa neljänneksi. Mitalinälkää riittää myös nuorella joukkueella.

- Mitalista lähdetään taistelemaan, viime vuonna Deltat MM-kultaan luotsannut valmentaja Anneli Laine-Näätänen kertoo.

- Teemme kaikkemme jotta Suomi saisi mitalin kisoista.

Suomen kolmas edustusjoukkue on Järvenpään Voimistelijoiden Freyat, joka lähtee hakemaan MM-kilpailuista kauden parasta suoritustaan.

- Minimitavoite on päästä alkukilpailussa 10 parhaan joukkoon, mutta toiveena ovat sijat 6-8, joukkueen valmentaja Terhi Aho kertoo.